Wat is autodemontage precies?

Wat is autodemontage precies? Dat is een vraag die veel mensen zichzelf stellen als ze hieraan willen beginnen. Autodemontage wordt vaak uitgevoerd door sloperijen erkend door het ARN en het RDW. Dit wordt onder andere ook slopen genoemd, maar de officiële benaming is natuurlijk autodemontage. Autodemontage wordt tegenwoordig op een duurzame manier gedaan en hier verdient een sloperij geld mee. Maar wanneer breng je nu precies een auto naar de sloperij voor autodemontage? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wanneer breng je nu een auto naar de sloperij?

Als je auto gekeurd moet worden, is er bij tweedehands auto’s een grote kans dat deze afgekeurd wordt. Dit is vervelend en het betekent ook dat je de auto moet laten maken bij een garage. De reparaties zijn natuurlijk niet gratis en dit betekent vaak hoge reparatiekosten. Als de reparatiekosten hoger uitvallen dan de dagwaarde van je voertuig, is het niet de moeite waard om deze te laten maken. Je kunt de auto dan veel beter verkopen en dit doe je bij een autosloperij. Deze zijn namelijk dagelijks op zoek naar nieuwe sloopauto’s die ze kunnen slopen. De autosloperij komt de sloopauto ook voor je ophalen en dit is natuurlijk een groot voordeel. Zo hoef je namelijk niet de openbare weg op met de sloopauto, vaak is dit ook niet mogelijk.

Wat doet de autosloperij met het voertuig?

De autosloperij gaat direct aan de slag met het voertuig als deze binnenkomt. Ze zorgen er eerst voor dat je een vrijwaring code krijgt en natuurlijk een vergoeding. Het papierwerk is heel erg belangrijk en daarom moet je ook altijd kiezen voor een sloperij die erkend is door het RDW. Als het papierwerk is afgerond gaan ze beginnen met de auto demontage van het voertuig. Hierbij halen ze eerst alle vloeistoffen uit het voertuig, maar ook gevaarlijke stoffen zoals de accu. Wanneer dit gedaan is, gaan ze aan de slag met de onderdelen en deze worden vaak opgeslagen in grote magazijnen. Deze zijn namelijk bedoeld voor de verkoop en hier kan een autosloperij meer geld mee verdienen. Als de sloopauto geen waarde meer heeft voor de autosloperij, wordt deze naar een shredderbedrijf gebracht voor verdere verwerking. De afvalstoffen hiervan worden altijd gebruikt voor het maken van nieuwe producten en vaak ook nieuwe voertuigen. Op deze manier wordt de auto duurzaam gesloopt, totdat er niets meer van overblijft.