Waar kan je het beste kastanjes rapen?

Het vallen van de kastanjes is iets typisch voor de herfst. De bezaaide paden met bladeren en natuurlijk kastanjes geven het typische herfstbeeld. Je kan een hoop leuke dingen met kastanjes doen, maar om deze leuke dingen te maken, heb je natuurlijk eerst een aantal grote kastanjes nodig. Wil je weten waar je het beste kastanjes kunt rapen? Lees dan snel de tips in dit artikel!

Kabouterroute

Denk je aan kastanjes, dan denk je natuurlijk aan kabouters! Kastanjes en kabouters worden in menig kinderboek met elkaar verbonden. Het is dan ook niet zo vreemd dat je langs deze twee kilometer lange route in Ubbergen (Gelderland) veel kastanjes tegenkomt. Deze wandelroute loopt door een echt kastanjedal. Hier vind je onder andere de oudste kastanjeboom van Nederland. Het pas is eenvoudig en snel te bereiken vanaf het familiehuis Nunspeet. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een huisje huren Veluwe. Hierdoor ben je altijd op een steenworp afstand van de kabouters en de kastanjes!

Sint-Jansberg

Wil je er zeker van zijn dat je kastanjes kunt rapen? Dan is het een goed idee om naar de Sint-Jansberg in Plasmolen (Limburg) te gaan. Hier vind je namelijk het oudste kastanjebos van Nederland. Naast de kastanjes kun je hier ook genieten van prachtige uitzichten over de Nederlandse en Duitse heuvels. Je wandelt langs de mooiste beekjes over kronkelende paden de heuvel op. Met een beetje geluk spot je misschien zelfs wel een ree of zie je een specht op de boom zitten.

Meer verhalen