Wil jij stoppen met roken? Lees eerst deze tips!

Je hebt van het roken een gewoonte gemaakt, waardoor het moeilijk is om dit af te leren. Het stoppen zal nooit echt makkelijk worden en vergt doorzettingsvermogen, maar met onderstaande tips maak je het wel eenvoudiger.

e sigaret

Gebruik een e sigaret

Met een e sigaret kun je je gewoonte nog blijven aanhouden en krijg je toch direct al veel minder schadelijke stoffen binnen. Zodra dit een tijdje goed gaat, kun je kiezen voor een e-liquid met een lager nicotinegehalte. Dit kun je langzaam steeds verder afbouwen, totdat je helemaal geen nicotine meer nodig hebt. Vervolgens kun je de gewoonte afleren door steeds minder gebruik te maken van de e sigaret.

Stop alleen als je er 100% achter staat

e sigaret

Stoppen met roken doe je niet zo één, twee, drie. Je hebt hier wel wat doorzettingsvermogen voor nodig en daarom is het belangrijk dat je er 100% achter staat. Wil je wel stoppen, maar nog niet voor de volle 100%? Probeer jezelf hier dan meer van te overtuigen door artikelen en video’s te bekijken over de voordelen van stoppen en de nadelen van roken.

Ga ook na of je die sigaret echt wel lekker vindt en of je je hier echt beter door voelt. Dit is eigenlijk nooit zo en door dit op te merken zul je meer overtuigd raken van het stoppen. Uiteindelijk sta je er wel 100% achter en heb je ook meer kracht om echt door te zetten.

Meer verhalen