Verschillende soorten fitnessapparatuur. 

Stel je wil een fitnesstoestel leasen voor persoonlijk gebruik. Waar begin je? Fitnessapparatuur wordt over het algemeen opgedeeld in twee categorieën. Toestellen voor cardio en toestellen voor krachttraining. Beide zijn belangrijk om verschillende redenen die ik hieronder zal bespreken, maar om een beetje overzicht te geven: toestellen voor krachttraining zijn dingen zoals dumbells en barbells, of een krachtstation bijvoorbeeld, toestellen voor cardio zijn apparaten zoals loopbanden, hometrainers of roeitrainers. Wat voor apparatuur bij jou past is dus helemaal afhankelijk van waar je naar streeft. Wil je meer focussen op cardio of kracht training? Of ga je hard aan de slag en ga je volledig voor allebei.  

 Voordelen van cardio 

Wat zijn de voordelen van cardio? Cardio zorgt voor een sterker hart. Het woord komt letterlijk van het griekse woord voor hart, kardía. Het is dus een training voor je hart. Je hart gaat sneller pompen en je bloed wordt dus sneller door je lichaam heen gepompt. Dit heeft allerlei gezondheidsvoordelen. Cardio geeft je een sterker immuunsysteem. Het bevorderd een gezond gewicht doordat het veel algehele inspanning is verbrand je veel calorieën. Ook draagt cardio bij aan een gezondere mentale staat, en helpt het met een goede nachtrust krijgen.  

Voordelen van krachttraining 

Krachttraining heeft natuurlijk ook zo zijn gezondheidsvoordelen, naast dat beestachtig six pack natuurlijk. Krachttraining geeft je een algemeen fit gevoel, het leven voelt iets makkelijker wanneer je wat meer spierkracht hebt. Voor de vrouwen onder ons, wat krachttraining zorgt er voor dat je nooit meer hoef je bij de buren aan te kloppen om je jampotje te openen. Meer spierkracht beschermt ook je botten! Zodat ze hopelijk nog lang mee kunnen. De extra spierkracht verkleint namelijk de kans op blessures. En over het algemeen zorgt het ook voor een betere postuur. Er zijn dus zowel voordelen aan cardio als aan krachttraining, dit kan je meenemen in de keuze van een fitnesstoestel leasen