Nieuwe remschijven Toyota Yaris?

Remschijven toyota yaris

De Toyota Yaris is een kleine, compacte hatchback van de Japanse autofabrikant Toyota. De naam Yaris wordt ontleend aan Charis, een godin uit de Griekse mythologie. De auto, verkrijgbaar sinds 1999, won internationale prijzen. De remschijven zijn onderdeel van het remsysteem van een auto. Nieuwe remschijven Toyota Yaris?

Verschil voor- en achterzijde

Het verschil tussen de remschijven voor en achter is afhankelijk van het type Toyota Yaris en de reparaties die in het verleden uitgevoerd zijn. In de meeste gevallen is de vooras van de Toyota Yaris voorzien van geventileerde remschijven en kan de achteras uitgevoerd zijn met massieve remschijven, maar dat is geen garantie. Daarom is het verstandig om te kijken welke remschijven gebruikt zijn en welke opties je hebt wanneer je ervoor kiest om de remschijven te laten vervangen. Belangrijk om te weten is dat altijd beide remschijven van een as tegelijkertijd vervangen moeten worden om optimale werking van de remmen te garanderen.

Waarom?

Als remschijven niet op tijd worden vervangen, dan zorgt dit voor afnemende prestaties bij het remmen. Daarnaast kan dit ervoor zorgen dat andere onderdelen van de auto beschadigd raken waardoor de kosten voor een eventuele reparatie vele malen hoger uitvallen. Bij versleten remschijven hebben de remblokken geen goede grip meer en komt de auto minder snel tot stilstand. Dit kan natuurlijk voor enorm gevaarlijke situaties zorgen.