Rattenbestrijding

Rattenbestrijding

Rattenbestrijding in Hilversum

Ratten komen helaas veel voor en ze veroorzaken veel overlast. We zien ze helaas steeds meer in woonwijken opduiken. Met alle overlast van dien. Ze zien er niet alleen heel vies uit; ze verspreiden ook ziektes en beschadigen gebouwen. Als het gaat om ratten, kunt je maar beter voorkomen dat ze je huis binnen komen. Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden om overlast van ratten in je huis te voorkomen of te verhelpen. We verklappen ze hieronder.

Waardoor overlast van ratten?

Om de plaag van ratten te bestrijden, moet je de oorzaak uiteraard weten. Waardoor wordt de overlast van ratten veroorzaakt? De grijze beesten met de dikke lange staart komen primair op warmte en voedsel af. Daarom komen ze veel voor in riolen en kruipruimten van panden. Om te voorkomen dat ratten je huis of gebouw binnenkomen en op zoek gaan naar voedselresten, kun je preventieve maatregelen treffen.

Barrières opwerpen

Barrières opwerpen werkt in den beginnen heel goed. Sluit mogelijke toegangen af, zoals luchtgaten, spleten en keldertoegangen. Zorg er hierbij wel voor dat er voldoende ventilatie mogelijk is in de betreffende ruimte.

Laat geen afval slingeren

Zorg er voor dat je het eten voor ratten niet klaarzet; ook ratten zijn liever lui dan moe en pakken alles wat eetbaar is dat in je huis rondslingert. Laat geen afval en volle afvalzakken slingeren, maar dump alles buiten in de afvalcontainer. Moeten ze toch trek krijgen, dan kunnen de ratten lekker ‘buiten de deur gaan eten’.

Voedsel

Bewaar je voedsel zoveel mogelijk in afsluitbare bakken. Dit geldt ook voor eten in je garage, kelder of berging én eventuele voeding voor je huisdieren. Zorg er ’s zomers voor dat eten niet te lang blijft liggen. Ze houden er enorm van!

Voorkom nestelgedrag

Laat in en rond je huis in Hilversum geen materialen slingeren waarvan ratten een nest kunnen maken. Denk daarbij aan snoeiafval of haardhout. Ze maken er graag een warm eigen huisje van!

Rattenbestrijding inschakelen

Heb je in en/of rond je woning in Hilversum toch overlast van ratten en hebben onze tips niet geholpen? Dan kun je natuurlijk altijd professionele rattenbestrijding inschakelen. Zij weten hoe de overlast te bestrijden is en zorgen dat deze plaagdieren niet onnodig lijden.

Meer weten over rattenbestrijding in Hilversum en andere ongediertebestrijding? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.