Prefab woning bouwen

Een www.variahuis.nl gebeurd de laatste jaren steeds vaker. Er worden steeds vaker en meer prefab onderdelen gemaakt en geleverd naar de bouwplekken. Prefab betekent dat de bouwonderdelen vooraf in de fabriek of werkplek worden gemaakt tot volledige bouwelementen.

Voordeel van huis bouwen prefab

Prefab word dus veel gebruikt door de opkomende markten van mechanisatie en de meeste onderdelen worden vaker gemaakt in fabrieken. Er zitten dus veel voordelen aan Prefab bouwen. Allereerst is het goedkoper om prefab te bouwen. Onderdelen worden kant en klaar gemaakt en geleverd aan de bouwplek. Op de bouwplek kunnen de onderdelen snel en gemakkelijk gemonteerd worden. Dit bespaard dus veel tijd en dus ook geld. Naast het feit dat Prefab onderdelen gebruiken veel tijd bespaard op de bouwplek en dus ook veel geld op lange termijn, is prefab bouwen ook zuiniger voor het milieu en gaat de bouw veel sneller. De werknemers op de bouw moeten namelijk alleen de onderdelen monteren en andere werkzaamheden uitvoeren die hier bij komen kijken.

Huis bouwen prefab

Als de onderdelen gemaakt zijn, dan kunnen ze afgevoerd worden naar de bouwplek op basis van de planningen van de aannemer en onderaannemers. In de fabriek kunnen veel bouw onderdelen gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan betonnen vloeren, wanden, kozijnen. Maar ook volledige dak elementen. Er zijn ook bouwonderdelen die niet in de fabriek gemaakt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan het metselwerk. Dit moet wel echt handmatig gemetseld worden tegenwoordig. De bakstenen worden daarentegen wel geproduceerd door een fabrikant. Stelkozijnen en bekisting is tegenwoordig ook nog steeds handmatig. De duur van een bouw is tegenwoordig veel sneller. De duur van een gemiddeld huidig project is door een www.variahuis.nl onderdelen nog maar ongeveer 8 maanden. Sommige rijtjes woningen kunnen zelfs in slechts 12 weken klaar zijn, maar meestal is de bouwtijd tegenwoordig door het gebruik van prefab onderdelen nog maar een paar maanden. Vroeger duurde een gemiddelde bouwtijd een paar jaar.