Bromscooter of snorscooter kopen in Zoetermeer

Niet elke scooter is hetzelfde, naast de merken en modellen zul je ook de keuze moeten maken voor een bromscooter of snorscooter aanschaffen. Het is belangrijk om de juiste keuze te maken, want je kunt de registratie niet later veranderen. Wanneer je in Zoetermeer woont kan de locatie van belang zijn in het maken van de keuze. Wanneer er bijvoorbeeld geen fietspaden in de buurt zijn ligt een bromscooter voor de hand, wanneer er wel veel fietspaden zijn en snelheid speelt geen rol, dan kun je kiezen voor een snorscooter. Op deze pagina vind je de meest belangrijke verschillen tussen brommen en snorren, en waar je goedkoop elke scooter kunt aanschaffen.

Bespaar tijd, bespaar geld en ga naar www.fastfuriousscooters.nl, de online scooter speciaalzaak voor heel Nederland inclusief Zoetermeer!

Bromscooter en bromfiets kopen

Een bromscooter of bromfiets betekent hetzelfde, het is een gemotoriseerde tweewieler waarmee je maximaal 45 km/u mag rijden. Een helm dragen is altijd verplicht, ook wanneer je buiten de bebouwde kom naar het fietspad geleid wordt. Binnen de bebouwde kom rijd je altijd op de weg, tenzij anders staat aangegeven.

Snorscooter en snorfiets aanschaffen

Ook een snorscooter of snorfiets is precies hetzelfde, dit is een gemotoriseerde tweewieler waarmee je maximaal 25 km/u mag tijden. Je hoeft geen helm te dragen maar het mag wel. Binnen en buiten de bebouwde kom mag je op het fietspad rijden, en als er binnen de bebouwde kom geen fietspaden zijn mag je ook op de openbare weg rijden. Dit zijn dezelfde regels die ook voor fietsers gelden.

Waar je op moet letten bij een scooter kopen

Bij een snorscooter of bromscooter kopen zijn er een aantal zaken waar je op moet letten:

  •     Bij aankoop wordt de scooter geregistreerd bij de RDW, je kunt later niet van een snorscooter een bromscooter maken of andersom.
  •     Hoewel je een snorfiets sneller kunt maken door de begrenzer te verwijderen of te vervangen mag dat niet van de wet. Niet alleen kun je een boete krijgen, je riskeert ook dat je geen garantie meer hebt.
  •     Kies niet alleen op snelheid, maar ook op de wegen bij jou in Zoetermeer. Wat zijn jouw vaste routes, is een snorfiets dan beter of toch een bromscooter?
  •     Als je vaak rijdt en veel kilometers maakt adviseren wij je een merkscooter als een Vespa of Peugeot te kiezen. Je kunt goedkoop een scooter kopen van Chinese import merken, maar die zijn meer voor weekendritten bestemd dan voor dagelijks woon- werkverkeer.
  •     Ongeacht of je een bromfiets of snorfiets wilt aanschaffen is het verstandig om er ook een helm bij te kopen. Let daarbij op de juiste maat, online kun je een matentabel vinden met instructies hoe je kunt meten.
  •     Naast een helm is de beste accessoire voor jouw nieuwe scooter een degelijk slot. Kettingsloten zijn populair, bij een diefstalverzekering moet je een slot aanschaffen met minimaal een ART rating van drie sterren.
  •     Wil je snel een nieuwe scooter kopen maar zit je even krap bij kas? Kies dan voor een scooter leasen, dan kun je rustig de scooter betalen in termijnen.

Bekijk alle merken en modellen op www.fastfuriousscooters.nl, hier kun je naast een scooter kopen ook een scooter leasen. Bekijk de voorwaarden direct online.