Wat is een snijplotter?

Snijplotter

Wat is een snijplotter? Een snijplotter is een machine die teksten, logo’s en ontwerpen uit kan snijden in allerlei materialen zoals stickerfolie, textielfolie, papier, stof en karton. Tegenwoordig zijn staan plotters ook wel bekend als grootformaat printer. Als jij dus op groot formaat moet printen is een grootformaat printer perfect. Vergis je echter niet! Een snijplotter is anders dan een plotter. Je kunt simpelweg zeggen dat een plotter een grootformaat printer is, waar de snijplotter werkt met een mes in plaats van inkt. Je komt deze printers en snijplotters ook vaak tegen op scholen en bibliotheken.

Snijplotter

Grootformaat printer of snijplotter

De grootformaat printer wordt met name gebruikt voor grote formaten content printen. Meestal kunnen normale printers niet groter dan A4 of A3 formaat printen. A4 formaat is 210 bij 297 mm en A3 formaat is 297 bij 420 mm. Een grootformaat printer kan echter op A1 en zelfs A0 formaat printen. Er zijn ook andere grootformaat printers die zelfs op nog grotere afmetingen kunnen printen. Deze printers zie je dus met name op kantoren en scholen.

Een snijplotter wordt met name gebruikt voor het snijden van verschillende soorten stoffen. Je kunt zo bijvoorbeeld jouw vormen uitsnijden in karton. Een snijplotter werkt op dezelfde manier als een printer, maar kan op een meer creatieve manier werken. Ben jij dus een echte knutselaar dan is de kans dat je een snijplotter nodig hebt. Geen onhandig en scheef uitknippen van vormen, maar gewoon simpelweg snijden met de snijplotter!